تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۲

ارتقای کیفیت زندگی مبتلایان به آسم با کنترل مطلوب این بیماری

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به میانگین کشوری شیوع ۹ درصدی آسم در بالغین، از شیوع ۱۶ درصدی این بیماری بین خوزستانی‌ها خبر داد.
ارتقای کیفیت زندگی مبتلایان به آسم با کنترل مطلوب این بیماری

مسیرمردم ؛ معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به میانگین کشوری شیوع ۹ درصدی آسم در بالغین، از شیوع ۱۶ درصدی این بیماری بین خوزستانی‌ها خبر داد.

پژمان بختیاری‌نیا  با اشاره به ۷ می روز جهانی آسم و تعیین شعار «ارتقای درمان آسم با آموزش» برای این روز در سال جاری اظهار کرد: آسم یک معضل بهداشتی برای کلیه جوامع اعم از توسعه یافته و در حال توسعه به شمار می‌رود. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، بیش از ۳۳۴ میلیون نفر در سراسر دنیا به این بیماری مبتلا هستند و سالانه بیش از ۳۰۰ هزار نفر در جهان به علت آسم، جان خود را از دست می‌دهند.

وی افزود: متاسفانه شیوع این بیماری در جهان رو به افزایش است و پیش‌بینی می‌شود در یک دهه آینده حدودا ۲۵ درصد به آمار مبتلایان به آسم افزوده شود.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: در کشور ما بر اساس آخرین مطالعات، شیوع علائم آسم در بالغین حدود ۹ درصد و در کودکان ۱۱ درصد است. البته این میزان در کلانشهرها و شهرهای دارای آلودگی هوا به مراتب بیشتر است. بر اساس آخرین  پیمایش در مورد بیماری آسم که در سال ۱۳۹۵ انجام شد، شیوع آسم در بالغین در خوزستان ۱۶ درصد است، در حالی که همین شاخص(شیوع آسم) در کشور ۹ درصد است.

وی بیان کرد: بیماری آسم هزینه‌های قابل توجهی را به صورت مستقیم و غیرمستقیم به بیماران، خانواده‌های آنان و نظام سلامت کشور تحمیل می‌کند. این بیماری یکی از علل اصلی غیبت از مدرسه و محل کار محسوب می‌شود.

بختیاری‌نیا ادامه داد: تنها ۱۰ درصد از مبتلایان به آسم، دچار آسم شدید هستند اما همین گروه اندک بیماران، بیش از ۵۰ درصد از کل هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم درمان این بیماری را به خود اختصاص داده‌اند. بنابراین با کنترل مطلوب این بیماری علاوه بر ارتقای کیفیت زندگی بیمار، می‌توان میزان هزینه‌های ناشی از این بیماری را به میزان قابل توجهی کاهش داد.

آسم در بارداری 

وی با تاکید بر اهمیت کنترل بیماری آسم در دوران بارداری بیان کرد: در صورت تمایل مادر مبتلا به آسم نسبت به فرزندآوری، مادر باید قبل از اقدام به بارداری مشاوره‌های پزشکی را انجام دهد. اگر بیماری آسم کنترل شده نباشد در دوران بارداری ممکن است علائم بیماری تشدید و موجب خطرات جدی برای مادر و جنین شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: مصرف نکردن یا قطع درمان دارویی آسم در دوران بارداری، برای مادر و جنین خطرناک است. باید توجه کرد که داروهای مورد مصرف در درمان آسم در دوران بارداری به ویژه بعد از سه ماهه اول بارداری و در دوره شیردهی عوارض مهمی ندارند.

وی افزود: توصیه می‌شود در دوران بارداری به طور مداوم و منظم با پزشک معالج مشورت شود و مصرف داروها همانند دوران قبل از بارداری و شیردهی زیر نظر پزشک ادامه یابد.

بختیاری‌نیا گفت: در طول دوران بارداری لازم است ضمن پرهیز از مصرف دخانیات، از قرار گرفتن در معرض دود سیگار و سایر مواد دخانی مانند قلیان اجتناب شود.